Hlavní hvězdou letošního ročníku festivalu Czech Rock Block, který se uskuteční od 31. července do 1. srpna v Plasích bude legendární americká zpěvačka Suzi Quatro.

Jak se na festival do Čech těšíte. Co říkáte na české publikum?
Těším se moc. Lidé mi tu vždycky připraví velmi vřelé přijetí. Publikum tu je opravdu skvělé. Miluje rock and roll tak jako já.

Jak bude váš dvouhodinový koncert v Plasích vypadat? Na co se mohou fanoušci těšit?
Zazpívám všechny své největší hity. Chybět ale nebudou ani písničky ze všech alb včetně toho nejnovějšího, Back to the Drive.

Kdy jste byla v České republice naposledy?
Minulý rok. Byla jsem tu už mockrát.

Jak často koncertujete a na jakých místech se vám hraje nejlépe?
Udělám kolem šedesáti vystoupení za rok. Mnoho z nich je na festivalech po celé Evropě. A také se chystám do Austrálie na turné. To už je vyprodané.

Plánujete vydat další desku?
Pracuji na novém albu s Mikem Chapmanem. Dokončit bych ho chtěla během října a listopadu v New Yorku. Vyjít by mělo v příštím roce. Bude to takový návrat k základům.

Když odbočím od muziky, jak to v současné době vypadá s vaší hereckou a moderátorskou dráhou?
Občas si k hraní odskočím. Tři roky jsem účinkovala v seriálu Three Years a role jsem si střihla i v seriálech Dempsey a Makepeacová nebo Vraždy v Midsomeru. V divadle jsem hrála v Annie Get Your Gun a také v mém vlastním muzikálu Talullah Who, který jsem napsala a ztvárňuji v něm hlavní roli. Aktuálně pracuji na filmu o svém životě. Dokument bude mít název Naked under Leather (Nahá pod kůží). V současné době je v postprodukci. Rovněž pracuji pro rádio. Už jedenáctým rokem spolupracuji s BBC Radio 2.

Má vůbec Suzi Quatro nějaký čas na relaxaci?
Odpočívám, pokud mám vyčerpanou veškerou svoji energii. Ráno si jdu zaběhat, pak posiluji s činkami a věnuji se i józe. Odpoledne jezdím na kole a potom si obvykle pustím nějaký oblíbený film…a také si dám sklenku, dvě dobrého červeného vína.