Díky vysoké kvalitě nominovaných výrobků udělila komise v Plzeňském kraji ještě pět dodatečných cen.

„Jsme velmi rádi, že i letos byl mezi výrobci značný zájem soutěžit o prestižní ocenění Regionální potravina Plzeňského kraje. Největší zastoupení měla kategorie Alkoholické a nealkoholické nápoje. Celkem se do soutěže přihlásilo 119 výrobků od 28 výrobců. Mezi nominovanými máme i dva výrobce, kteří letos soutěžili vůbec poprvé,“ konstatovala koordinátorka Regionální potraviny Plzeňského kraje Helena Hnojská ze společnosti Úhlava, o. p. s.

V hodnotitelské komisi zasedli jako obvykle zástupci ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Potravinářské komory a Krajského úřadu.

Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců v celé republice kromě Prahy. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let. V současné době je oceněno 415 produktů od 318 výrobců.

Krásná stará a auta a motocykly – Veteran Car Club Plzeň uspořádal v sobotu XXXII. ročník Jízdy historických vozidel okolím Plzně. Při devadesátikilometrové vyjížďce mohli diváci obdivovat nejstarší stroje, ale i vozidla mladší vyrobená až do roku 1968.
Veterány vyrazily na vyjížďku kolem Plzně. Podívejte se

Regionální potravina 2022

Oceněné výrobky:

  • Jalapeňos klobása s čedarem (výrobce AB Bor)
  • pečený vepřový bok s cibulí (Josef Vanický)
  • Jarovský čerstvý sýr přírodní (Jindřiška Jandečková)
  • jogurt Ječmínek (Václav Dub)
  • chléb staročeský kvasový (Pekařství Malinová)
  • řez s lanýžovou náplní (Střední škola zemědělská a potravinářská)
  • aroniový elixír ze Šumavy (Petra Kratejlová)
  • cibuláda (Jitka Červenková)
  • siven uzený s hlavou (Zpracovna ryb Klatovy).

Dodatečná ocenění: Nebílovský mošt (Lukrena), barevná paštika (Jaroslav Procházka), vejce ze Šumavy (Vejce ze Šumavy, s.r.o.), Medvídek (Farma u Františky), Šumavské ječné kroupy zabijačkové (Mlýn a krupárna MRSKOŠ).