Neznámý pachatel v neděli odpoledne postřelil ženu v Chotěšově na jižním Plzeňsku. Podle informací Deníku zranění utrpěla na kraji obce v Klostermannově ulici nedaleko svého domu. Ve stejný moment kolem ní pobíhal její čtyřletý vnuk, kterému se naštěstí nic nestalo. Ženu podle všeho trefila do stehna střela z pistole ráže 9 mm a nyní je hospitalizována ve stodské nemocnici.

„Mohu jen říci, že vyšetřujeme střelbu v Chotěšově pro podezření z těžkého ublížení na zdraví. S ohledem na vyšetřování nemohu sdělit více informací,“ uvedla mluvčí policie pro Plzeň-venkov Ivana Jelínková. Deníku se podařilo spojit také s manželem zraněné, ten se však k případu odmítl s odkazem na zákaz policie vyjádřit.

Nešťastnou událost potvrdil místostarosta Chotěšova Pavel Malina. „Jeden občan byl zraněn a už dlouhodobě máme problém s tím, že nám tady létají kulky,“ sdělil Malina.

Podle místních obyvatel za problémy stojí střelnice, která je od Klostermannovy ulice vzdálená vzdušnou čarou přibližně sedm set metrů. „Na střelnici zřejmě mají špatně umístěné palební pozice, navíc zastřílet si tam může kdokoliv, klidně bez zbrojního průkazu. Střílí téměř celý týden, od rána do večera. Přitom Klostermannovou ulicí chodí děti ze školky na procházku, je tam nová cyklostezka, teď se tady konaly běžecké závody,“ postěžoval si obyvatel Chotěšova, který nechtěl být jmenován.

Na telefonním čísle, které je uvedené na bráně střelnice, se nikdo nechtěl podrobněji vyjádřit. Hlas na druhém konci pouze konstatoval, že případ šetří policie a na ní bude konečné rozhodnutí.

V Klostermannově ulici nicméně panuje napětí. Místní tvrdí, že střelba tu není ničím novým. „S problémem se potýkáme už deset let. Do domu nám někdo střelil několikrát, všechno vyvrcholilo v roce 2009. Tehdy mi oknem v obývacím pokoji, když jsem seděl v křesle, kousíček od nosu prolétla střela. Po celém pokoji jsme měli střepy. Kulku jsem našel, vypadala jako z nějaké nové pistole. Tehdy mi došla trpělivost a nahlásil jsem to na policii, ale nic se stejně nevyřešilo,“ sdělil důchodce Karel Himmel.

Petr Zemánek z Plzně ukázal svůj skvost.
Foto víkendu: Americké vozy zaplnily kemp Ostende