„Říká se držka nevymáchaná, ale tahle je vymáchaná dobře,“ glosoval při přípravách prvního pokrmu. Divákům, kterých se pod pódiem shromáždilo pořádné množství, pak uděloval i kuchařské rady. „Důležitý je mix čer-stvých salátů. Je lepší, když nějaký uříznete za barákem, než kupovat někde nějaký zvadlý,“ konstatoval. Doporučoval také používání mořské soli místo té klasické. „Mám ji raději. Nemá takovou tu sprostou slanou chuť. Ale je třeba se s ní naučit pracovat,“ doplnil.

Během vaření stihl i vtipkovat s moderátorem Petrem Vejvodou. „V kuchařských show v televizi je vždycky zajímavé to, že tam máte spoustu ingrediencí a některé vám zbudou. Koukám, že to není tvůj případ, ty jsi použil všechny,“ oslovil kuchaře Vejvoda a Zdeněk Pohlreich jen suše poznamenal: „Taky nejsme v televizi.“
Do problémů se pak známý propagátor správné gastronomie dostal ve chvíli, kdy si rozbil vajíčko, které pro jeden z pokrmů potřeboval. Začala tak velká záchranná akce, při níž moderátor vyzval všechny zúčastněné kuchaře, aby na pódium surovinu přinesli. Nic se však nedělo. „Máte někdo vejce? Ale ne hodit, dát,“ pronesl Pohlreich. Práci ale přesto musel přerušit.

Tím však jeho potíže neskončily, kámen úrazu přišel při smažení žabích stehýnek. Ta na něj totiž z pánve prskala. „Ráno jsem se pořezal a odpoledne se opařím,“ poukázal na fakt, že při polední show se řízl do prstu. Po obou plzeňských vystoupeních se kuchař ochotně návštěvníkům akce podepisoval a povídal si s nimi.

Čtěte také: Apetit festival v Plzni navštívilo 15 tisíc lidí

Starosta Brabec: Když uvařím, vylezu na židli a fotím