O prostory měla zájem společnost Sekuras Development, jenže podle radnice se nevypořádala s majiteli stánků a reklamních zařízení, společnostmi CK Gastro a Inrek Plzeň. Město s ní tedy nájemní smlouvu na prostory neuzavře.

Se skomírajícím podchodem měla soukromá firma velké plány. Slíbila jej zvelebit a otevřít tu například kavárnu. Její zástupce Jan Schejbal tvrdí, že toho se zatím nevzdávají. Připouští, že problémem jsou téměř dvacet let staré zabudované stánky, které by byla jeho firma ochotna odkoupit, ale ne za cenu, kterou jejich majitel požaduje. „Znalecký posudek stanovil jejich hodnotu na 100 tisíc korun a byli jsme ochotni je odkoupit za dvojnásobek této částky," prohlásil Schejbal. Podle něj to však nestačilo a s majiteli se nedohodl. Zájem o podchod ale podle něj dál trvá a bude se snažit získat jej do pronájmu.

Návštěvnost podchodu je v posledních letech menší, lidé začali používat přechody pro chodce na povrchu Sirkové ulice. Podle náměstka primátora Miloslava Šimáka (ČSSD) se navíc začne budovat podchod z haly vlakového nádraží do Šumavské ulice, takže lidé budou mít o důvod méně ten současný používat.

Nápad Strany zelených v Plzni podchod prostě zasypat považuje za drahé řešení, na které město nemá peníze. Zelení argumentují tím, že do podzemí patří auta, a nikoli lidé. Podle Šimáka se v budoucnu může ujmout například nápad vybudovat tu rockový klub.

Podchod Sirková

Jediný zájemce o skomírající podzemní prostory narazil při vypořádání s majiteli stánků. To je přitom podmínka města 
k uzavření nájemní smlouvy. 
Nevábný podchod zřejmě zůstane v zoufalém stavu dál.