Zvolit nové vedení města a další funkce na radnici jim trvalo osm hodin.

V tajné volbě primátora dostal Zrzavecký 28 hlasů, tedy o jeden více, než má vládnoucí koalice ČSSD, ODS, Občanů Patriotů a KDU-ČSL. Hlas mu tedy musel dát jeden z opozičních zastupitelů – z ANO 2011, z TOP 09 nebo komunista. Žádný jiný kandidát v úvahu nepřicházel, nikoho jiného než Zrzaveckého politici na nejvyšší městský post nenavrhli.
„Jsme připraveni město rozvíjet a posouvat dál tak, jako jsme to dělali v uplynulých čtyřech letech," prohlásil Martin Zrzavecký. Řekl, že radnice se zaměří na smysluplné projekty a čerpání dotací na ně a také na fungování městské policie. „Tak, aby byla blíže lidem," dodal. Zmínil i odstavná parkoviště na okrajích města, přípravu a zahájení stavby druhé etapy západního okruhu či výstavbu tramvajové tratě k ZČU na Borských polích.

V devítičlenné městské radě bude víc náměstků primátora než dosud. Opoziční TOP 09 a KSČM se snažily prosadit, aby se počet nezvyšoval, ale neuspěly. Zrzavecký bude mít tedy pět náměstků, další dva radní budou pro funkci uvolnění, jeden bude neuvolněný.

O placené místo šéfa kontrolního výboru přišel Ondřej Ženíšek (TOP 09), vystřídá ho Roman Zarzycký z ANO 2011. Další placenou funkcí je nově post šéfa Výboru pro zadávání veřejných zakázek, získal ho Jiří Kuthan z ČSSD. Dosud šlo o neuvolněnou funkci.

Největším překvapením čtvrtečního zastupitelstva bylo oznámení konce hokejové kariéry radního Michala Dvořáka (Občané patrioti). „Nemohl bych dělat obě věci, tedy hokej a politiku, stoprocentně," řekl Deníku Dvořák. Rozhovor s Michalem Dvořákem najdete ZDE.

Ve funkci šéfa kontrolního výboru skončil Ondřej Ženíšek (TOP 09). „Mám vytypované zaměstnání v privátním sektoru, ale je možná i varianta spolupráce s některými poslanci parlamentu v Praze," naznačil Ženíšek svoje další kroky. Odmítl ale, že by se stal spolupracovníkem svého bratra Marka. V úvahu tedy ještě přichází v rámci 
TOP 09 Jaroslav Lobkowicz.

Nové vedení města

Primátor: Martin Zrzavecký (ČSSD)
1. náměstek primátora: Martin Baxa (ODS)

Další náměstci primátora:
technický: Pavel Šindelář (ODS)
ekonomický: Pavel Kotas (ČSSD)
pro dopravu a životní prostředí: Petr Náhlík (KDU-ČSL)
pro školství a sociální věci: Eva Herinková (ČSSD)

Radní uvolnění pro funkci:
pro majetkové záležitosti: Helena Matoušová (ODS)
pro sport a podnikání: Michal Dvořák (Občané patrioti)

Radní města neuvolněný 
pro funkci:
správa městských nemovitostí: David Šlouf (ODS)

Předseda kontrolního výboru uvolněný pro funkci: Roman Zarzycký (ANO 2011)
Předseda Výboru pro zadávání veřejných zakázek uvolněný pro funkci: Jiří Kuthan (ČSSD)
Předseda Finančního výboru neuvolněný pro funkci: Jiří Šneberger (ODS)

První řádné zasedání 
zastupitelstva se uskuteční 11. prosince 2014.

Co znamená uvolněná a neuvolněná funkce? V případě uvolněné funkce vykonává politik práci na plný úvazek, za což pobírá plat. V případě neuvolněné ji má ke svému zaměstnání.