Studený vzduch postupující Českem od severozápadu odpoledne a večer přinese na většinu území déšť, který začne k večeru na západě a severozápadě Čech přecházet i ve středních a nižších polohách ve sněžení. Přechodně může sněžit silně, napadnout mohou i tři centimetry za hodinu. "Večera a v noci na pondělí bude déšť přecházet ve sněžení i na ostatním území Čech, sněhová pokrývka ale nepřesáhne pět centimetrů a sněžení bude během noci slábnout," uvedl ČHMÚ.

Výstraha před silným sněžením platí od 16:00 do 22:00 pro Karlovarský kraj a také sever Plzeňska a Tachovsko. Nový sníh meteorologové čekají také na Rokycansku a Rakovnicku, Kladensku, Příbramsku a Benešovsku, padat může až do pondělních 02:00.

Prezident Miloš Zeman a jeho manželka Ivana vystoupili 6. listopadu v Praze na tiskové konferenci k Zemanově kandidatuře do prezidentských voleb.
Romové kritizují Zemana: Znevažuje postavení menšin

"V pondělí bude trvaleji sněžit hlavně na horách. V Beskydech bude vydatněji sněžit i v podhůří, napadnout může až deset centimetrů nového sněhu. Později večer sněžení zeslábne," uvedli meteorologové. Nový sníh v Moravskoslezském kraji čekají hlavně na Frýdecko-Místecku a Novojičínsku.

Varování před náledím platí pro Prahu, většinu středních Čech, Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský kraj a Vysočinu v pondělí mezi 02:00 a 09:00. "Povrchy mokré po předchozím dešti nebo od tajícího sněhu mohou místy namrzat a bude se tvořit náledí a zmrazky," uvedl ČHMÚ. Na ostatním území bude podle meteorologů klouzat jen výjimečně.

Motoristům meteorologové doporučili sledovat dopravní zpravodajství, jezdit velmi opatrně, přezout na zimní pneumatiky a do hor s sebou vzít sněhové řetězy. Lidé mají mít na paměti, že vozovky a chodníky budou místy kluzké, na horách mají sledovat informace Horské služby.

Ilustrační foto
V noci a zítra hrozí náledí. V závěru víkendu může sněžit