“Záchranná služba Plzeňského kraje se dnes 12. května ve 12:00 připojuje k celorepublikové akci, po dobu jedné minuty se všude po kraji spustí majáky a sirény našich vozidel jako  poděkování všem pracovníkům ve zdravotnictví, za jejich mimořádné nasazení v boji s koronavirem,” uvedla mluvčí krajských záchranářů Mária Svobodová.

Úderem poledne rozezněly také policisté, strážníci a hasiči sirény na služebních vozech před plzeňskou fakultní nemocnicí na Lochotíně. "Vážíme si práce zdravotníků. Rádi bychom jim touto cestou poděkovali," řekla policejní mluvčí Martina Korandová s tím, že k poděkování se připojili i policisté před nemocnicemi v Domažlicích, Rokycanech a Klatovech.

„Všichni zdravotničtí pracovníci byli, jsou a budou při řešení těchto krizových situací našimi hrdiny a já jim za jejich nasazení v boji s koronavirem nesmírně děkuji. Jejich práce byla, s ohledem na závažnost situace, kterou nikdo z nás ještě nezažil, velmi fyzicky i psychicky náročná. Cílem jejich každodenního snažení bylo minimalizovat případný přenos nákazy při kontaktu nemocného s dalšími osobami a zabránit šíření infekčního onemocnění. Právě díky nim se nám to podařilo,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Rozkvetlý hadinec teidský
Tohle jen tak neuvidíte, v Plzni rozkvetl hadinec