Cizinec, zvyklý na německou zdravotní péči, si velmi pochvaloval práci českých záchranářů, která podle něj byla naprosto dokonalá.

Senior žije v Německu, ale občas jezdí na chalupu do Kvášňovic na Horažďovicku. Tak tomu bylo i minulý čtvrtek. „Nosil jsem věci po schodech, které z jedné strany nemají zábradlí. Ztratil jsem rovnováhu a spadl asi ze čtyř metrů dolů na dlažbu. Po delší době mě našla manželka na zemi, neschopného pohybu,“ řekl Deníku Mertl, jehož žena ihned zavolala na linku 155.

„Šlo o pád z velké výšky a navíc podle hlášení nebyl pacient v tu chvíli při vědomí. Předpokládali jsme závažné zranění, proto byl na místo kromě nejbližší zdravotnické záchranné služby, což byla v tomto případě horažďovická, vyslána i letecká záchranná služba,“ uvedla krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Mária Svobodová.

BEZVADNÁ PÉČE

„Helikoptéra mě dopravila do Plzně do Fakultní nemocnice s podezřením na vnitřní krvácení. Naštěstí se ukázalo, že nemám žádné vnitřní zranění ani zlámaná žebra, ale jen zlomenou ruku. V neděli jsem tak byl propuštěn domů,“ řekl Mertl a dodal: „Musím poděkovat zdravotnickým záchranářům za jejich perfektní zásah. Byl jsem velmi překvapen jejich profesionalitou a rychlostí. Vůbec jsem si neuměl představit, jak je tady v Čechách bezvadná péče.“

Dívka nechala psa v horkém autě.
Nechala psa v rozpáleném autě