„Josef Váňa je největší ikona našeho dostihového sportu, osminásobný vítěz Velké pardubické a vítěz více jak 270 dostihových závodů. Člověk nesmírně úspěšný a přesto neobyčejně skromný. Jsem moc rád, že mou nabídku přijal a věřím, že obvod číslo 7 bude mít skvělého senátora,“ uvedl lídr kandidátky ANO pro podzimní volby a kandidát na primátora Roman Zarzycký.

Váňa už do senátu kandidoval v roce 2016 na Karlovarsku. Senátorem se tehdy však nestal, ve druhém kole prohrál s kandidátem hnutí STAN Janem Horníkem.

Jan Jungmann u plzeňského městského soudu.
Na facebooku tvrdě napadal nemocnici. U soudu vyvázl bez trestu

Do senátu bude slavný žokej kandidovat za ANO jako nestraník. „Pepíček je celý život Západočech, který na Plzeňsku tráví spoustu času už od vojny. Absolvoval ji v Boru u Tachova, kde začal jeho sportovní život, což málokdo ví a Plzeňský kraj má místo v jeho srdci,“ dodal Zarzycký.

Za koalici SPOLU bude o senátorské křeslo usilovat padesátiletý starosta Přeštic Karel Naxera (TOP 09). Kandidátem KSČM je šestapadesátiletý bývalý poslanec Jiří Valenta. Třiasedmdesátiletý režisér, scénárista a současný senátor Václav Chaloupek bude kandidovat za hnutí Občané patrioti společně se STAN. Za SPD bude jako nestraník kandidovat olympijský vítěz ve sportovní střelbě – devětasedmdesátiletý Jan Kůrka. Sedmapadesátiletá bývalá ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová bude do senátu za obvod číslo 7 kandidovat jako jediná nezávislá kandidátka.