Koncem července 1990 se pomalu chýlila ke konci rekonstrukce věže na plzeňském chrámu sv. Bartoloměje. Plzeňané už se tak pomalu těšili na to, až zmizí lešení, které ji obklopovalo od roku 1986. Nová Pravda tehdy otiskla článek, který popisoval potíže kvůli nimž se opravy protáhly. V horším stavu, než se čekalo, byly ciferníky hodin, krov byl v takovém stavu, že už moc nechybělo a při silnějším větru by se střecha poroučela dolů, umístěno bylo také nové zábradlí.

Úvodem srpna zahájila před třiceti lety komerční provoz letecká společnost Škoda Air. Ta sice fungovala už od roku 1979, ale jen pro podnikovou dopravu. „Společnost dostala souhlas k provozování služeb za úplatu, a to nejen v tuzemsku, ale i v zahraničí, zejména v SRN. I když je nutné po dobu jednoho roku počítat s přechodným obdobím, budeme schopni krýt veškeré náklady a postupně vykazovat u zisk,“ říkal tehdy vedoucí leteckého provozu Škoda Air Milan Svoboda.

Společnost létala i pravidelnou linku Praha – Norimberk, dva roky byla také dopravcem pro Volkswagen. V roce 1996 však kvůli restrukturalizaci plzeňské škody jako jediného akcionáře došlo k ukončení činnosti.

Auto, které ukradl prozatím neznámý pachatel.
Majitel potkal své ukradené auto, ihned ho pronásledoval

„Nečitelná reklama lákající návštěvníky do restaurace U Námořníka, oprýskané staré domky pamatující doby i před sto lety. Dnes tito „pamětníci“ mají v okapech mech, trávu a leckde v nich raší semena stromků. Opadaná omítka, zničené a částečně zatlučené výkladní skříně.“ Tak začíná reportáž Nové Pravdy z 28. července 1990. A kde že, se tato lokalita před třiceti lety nacházela? Prakticky v centru Plzně v Přemyslově ulici naproti dnešní Plaze. Město tehdy mělo v úmyslu demolici těchto domů, plánovalo vypsání soutěže pro investory, kteří by na jejich místě postavili nové budovy. Nakonec vše dopadlo úplně jinak a rekonstruované domy v Přemyslově ulici stojí dál.

Před patnácti lety byla v Plzeňském Prazdroji po 48 letech obnovena výroba velkých osmatřicetihektolitrových sudů. „Staré ležácké sudy, které používá Plzeňský Prazdroj pro výrobu nefiltrovaného piva a pro srovnávání chuti piva vyráběného původním a moderním způsobem, se pomalu rozpadají. Pivovar je tak musí opět začít vyrábět,“ uvedl důvody pro obnovení tradice Plzeňský deník.

Borůvky z Nebílov.
Borůvky patří mezi nejzdravější ovoce, říká sadařka Zikmundová