Letos bylo přihlášeno sedm básnických sbírek a dvanáct prozaických knih. Posuzovala je porota složená z významných českých literátů a literárních kritiků: básník, prozaik a literární kritik Josef Straka (předseda poroty), básník a prozaik Jan Sojka, ředitelka Knihovny města Plzně Helena Šlesingerová a předsedkyně Střediska západočeských spisovatelů (SZS), básnířka Milena Hasalová.

Cena nese jméno knihovníka a literárního kritika Bohumila Polana a od roku 2001 se každoročně uděluje za významná díla v oblasti poezie a prózy, publikovaná v předchozím roce, spjatá svým obsahem nebo osobou autora s plzeňským regionem.

Laureáti Ceny Bohumila Polana převzali ocenění z rukou plzeňského primátora Martina Baxy.Laureáti Ceny Bohumila Polana převzali ocenění z rukou plzeňského primátora Martina Baxy.Zdroj: Deník/Z. Sequens

03-Nové koleje a na jaře i zelený tramvajový pás přinese rekonstruovaná tramvajová trať linky č. 1 v Plzni Bolevci. Práce v těchto dnech finišují. Obnovení provozu je plánované na 18. listopadu. Na fotografiích si můžete prohlédnout průběh oprav.
PODÍVEJTE SE: Obrazová reportáž z rekonstrukce tramvajové tratě v Plzni Bolevci

Vzhledem k tomu, že loňský rok nebylo možné kvůli lockdownu slavnostní předání uskutečnit, proběhlo v úterý 9. listopadu předání cen jak za rok 2021, tak i za rok 2020. Jak již bylo loni zveřejněno na stánkách SZS, za rok 2020 získali ocenění Karla Erbová za knihu Žena, žena, žena a Jan Sojka za Sesuv noci.