Vše začalo na konci listopadu loňského roku, kdy si mladík vyhlédl jednu z garáží v Erbenově ulici. „Z té nakonec odcizil dvě horská kola a různé nářadí, jako kotoučovou pilu, příklepovou vrtačku nebo frézy. Majitel vyčíslil škodu na více než patnáct tisíc korun,“ popsala první z případů mluvčí plzeňských policistů Martina Korandová.

Zloději to ale nestačilo. Na lup se vydal znovu hned na začátku listopadu, a to do Sukovy ulice, kde si vyhlédl další garáž. „Z té vzal subwoofer, nářadí a parfémy, celkem za dvanáct tisíc korun,“ podotkla mluvčí.

Zlodějské řádění ale pokračovalo. Tentokrát mu do oka padly hned dvě garáže v Čermákově ulici. Tam si přišel na různé nářadí, ale i lahve alkoholu, což jejich majitelé odhadli na celkem třináct tisíc korun.

Pak zamířil na Lochotín. Do Kralovické a Gerské ulice. Tam už se ale nespecializoval na garáže. V první zmíněné ulici vykradl novinový stánek, kde si přivlastnil tiskoviny za dva tisíce korun. „V Gerské ulici, kde rozbil výlohu jednoho z obchodů a sebral dva teflonové hrnce.

„. O jízdní kolo přišel v prosinci i majitel garáže v plzeňské Žižkově ulici, kde navíc ještě poškodil lak u zaparkovaného automobilu. Vlastník vyčíslil škodu na více než čtyřiasedmdesát tisíc korun,“ zmínila mluvčí.

Naposledy se mladík na lup vydal před samým koncem loňského roku. „V Hruškově ulici odcizil ze zaparkovaného vozu autorádio a lékarničku,“ dodala Korandová.