Důvodem ukončení smlouvy byly podle starosty třetího městského obvodu Radislava Neubauera především nízké tržby. „Občas jsem tam chodil. Bohužel o služby už nebyl zájem,“ sdělil. Informaci potvrdil jednatel a spolumajitel společnosti Adrie-Euros Gastro Jaroslav Malota. „Lidé nejsou ochotni dát dvacet korun za chlebíček. Ceny srovnávají se supermarkety a říkají, že naše nabídka je moc drahá,“ zdůraznil.

Původně podnikatel v bufetu zaměstnával tři lidi. Když se mu nedařilo, nechal si pouze jednoho pracovníka. Ani snížení počtu zaměstnanců nepomohlo. Kromě nízkých tržeb však podle Maloty hraje roli také revoluce v gastronomii. „Mladí už mají úplně jiné stravovací návyky. Na klasiku jako guláš nebo sekanou, už moc zákazníků nechodí. Chtějí spíš kebab, sushi nebo hamburgery, za které jim nevadí zaplatit víc peněz,“ doplnil. O změně sortimentu však podnikatel, jenž také vlastní lahůdky Jape, nepřemýšlel. „V minulosti jsem to sice zkoušel, ale nešlo mi to,“ uzavřel.

Místo po bývalém DK Inwest.
Plzeň poslala kvůli Corsu dovolání k Nejvyššímu soudu

Malota v srpnu vypověděl smlouvu, na konci listopadu prostory převezme správce, tedy Obytná zóna Sylvan (dříve měl Adrii na starosti přímo třetí plzeňský obvod, od začátku rok spadla povinnost přímo na město). „Až se provedou nutné opravy, požádáme o vyjádření daný obvod,“ sdělila z bytového odboru Jana Vecková. Doplnila, že někdejší Adrie se začne pronajímat zřejmě od ledna příštího roku. Starosta Neubauer se nechal slyšet, že občerstvení už tady preferovat nebudou. „Může tam být téměř cokoliv. Když bude podnik fungovat, bude se tam topit a větrat, je to lep-ší, než aby to bylo zavřené,“ řekl. Nevýhodou je skutečnost, že k prostoru patří i dvě patra sklepů, což ovlivňuje cenu za pronájem. Poslední provozovatel měsíčně platil 27,5 tisíce korun.