„Za večer někdy načepuji i více než tisíc piv. Tak je to ale správné. Je to lepší, než kdyby nebylo půl hodiny co dělat. To je pak špatně. Když to odsýpá, pak je hladinka jedna radost. A zvládnete ji třeba už za patnáct sekund,“ sděluje Rédl, který se své práci věnuje už dvanáct let. Včera byl jedním z účastníků regionálního kola soutěže Master Bartender.

„Účastním se podruhé. Vloni jsem byl víc nervózní. Moc jsem toho během vystoupení nenapovídal. Tentokrát už to bylo lepší. Ale ruce se mi klepaly zase,“ popisuje zážitky ze svého představení v soutěži výčepní z plzeňské pivnice Na Parkánu. V pivovaru se podle něho letos sešla velká konkurence. „Jsou tady ostřílení matadoři i začínající výčepní. Kvalita je opravdu vysoká. Jen mně přijde, že je menší účast než v předchozích letech. Je to asi tím, že ne každý má odvahu poměřovat síly s ostatními,“ dodává.

O svých šancích na vítězství příliš mluvit nechtěl. „To je těžké odhadovat. Každopádně je vůbec skvělé se zúčastnit. Je to výborná zkušenost,“ myslí si.

Základem dobře načepovaného piva je podle Rédla čistý nachlazený půllitr. „A také mít při čepování správný grif. Ten získáte praxí. Když obsluhujete 250 lidí, jde to pak lehce. Samozřejmě, že to není jednoduché, když jste třeba za výčepem sám, ale baví mě to,“ doplňuje. Na Parkáně působí jeden a půl roku.