„Pořádáme je už pátým rokem. Je to samozřejmě především recese,“ řekl organizátor akce Josef Fiala. Letos ovšem byly Vánoce trochu netradiční. „Vždycky se konají 24. června. Letos jsme museli udělat výjimku. Teprve teď jsme sehnali sníh,“ vysvětluje Fiala a dodává: „Bez sněhu by to nebylo ono.“ Návštěvníkům se samozřejmě podávalo tradiční české vánoční jídlo ryba a bramborový salát.

Jídlo stejně jako každý rok připravuje kuchař Jaroslav Kydlíček. „Kromě toho jsem i rybář, takže rybu ke „štědrovečerní“ tabuli jsem i nalovil,“ říká Kydlíček s tím, že se nejedná o kapry, ale cejny.

„Chodím sem každý rok. Je to příjemné zpestření. Rozhodně se mi ten nápad líbí. Máme tu všechno, co je na Vánoce potřeba, stromek, cukroví a na řadu přijdou i koledy,“ svěřuje se jeden z návštěvníků Zdeněk Bešťák.

Vánoci to ale nekončí. Aby U Vočka dodrželi časovou posloupnost, na příští týden se chystají oslavy silvestra. „Rozhodně s tím počítáme,“ dodal Fiala.