Fotbalisty Viktorie Plzeň čeká dnes čtvrtý herní test v rámci přípravy na nadcházející prvoligovou sezonu. Od 18.30 hodin se představí v německém Kötztingu v souboji s místním 1. FC.

Po prohře s Ružomberkem (0:1), remíze s Trnavou (1:1) a výsledkově nevydařeném zápase proti Kladnu (0:4) čeká nyní Západočechy celek čtvrté německé soutěže.

Proti Viktorii se tak postaví také čtveřice jejích bývalých hráčů: Petr Vlček, Petr Kašťák, Jindřich Bittengl a Josef Parlásek.

V plzeňském útoku již nastoupí Psohlavec a Fillo, který se do přípravy zapojil včera. Otazník ale visí hned nad čtveřicí hráčů. „Zdravotní problémy mají Veselý, Smola, Halama a Tomáš Krbeček. Kvůli zranění je vyloučen start Malcharka, nebude hrát ani Vaculík,“ prozradil Stanislav Levý, trenér plzeňské Viktorie.

Včerejšího dopoledního tréninku se zúčastnilo dvacet hráčů a tři brankáři a kouč Západočechů opět počítá s nasazením dvou různých sestav na každý poločas. „Chceme opět dát šanci všem hráčům. Každý snáší tréninkovou zátěž jinak a my si chceme ověřit, jak se s tím jednotliví hráči během těch 45 minut hry vypořádají,“ dodal Levý.