V sobotu odpoledne slavnostně otevřeli studánku, kterou ve svém volném čase opravili a zprovoznili. „Když byla studánka hotová, přemýšleli jsme, jak ji pojmenovat. A pak nás napadlo, že když se v Plzni hraje tak dobrý fotbal, dáme jí jméno Viktorka," vypráví Josef Hodek, který je hlavním tahounem celé party.

Podařilo se jim oslovit zástupce plzeňské Viktorky, trenéra Pavla Vrbu a hráče Davida Limberského, aby osobně přijeli studánku pokřtít.

Jen co zástupci fotbalového klubu přestřihli pásku, dostali možnost prvního ochutnání skvělé pramenité vody. „Voda to není špatná, ale mám rád úplně jiné nápoje," neopomněl při prvním ochutnání zdůraznit David Limberský. Na poznámku místních, že je voda léčivá, zareagoval trenér Vrba s úsměvem: „To je skvělá zpráva, budeme sem pro ni jezdit a aplikovat ji zraněným hráčům zevně."

Pro Čtvrtečky to ale není první studánka v Radčicích, kterou vrátili do života. Loni vyčistili a obnovili studánku Čumperka, která se nachází nedaleko právě otevřené Viktorky.

„Scházíme se každý čtvrtek v hospodě, odtud se také odvozuje náš název. A máme rádi Radčice, tak vymýšlíme, co a jak by se tu dalo ještě vylepšit," vypráví pan Josef Hodek, který je ještě se svým kamarádem Milanem Bergrem hlavním iniciátorem nápadů.

Na letošní rok ještě plánují udělat z močáliště, které je při cestě ke studánkám okrasný rybníček a nasadit do něj ryby.