V noci z pátku na sobotu zadržela hlídka městských strážníků na plzeňském hlavním nádraží agresivního muže. Ten se u jednoho z nástupišť snažil rozbít dveře haly tak, že se proti nim rozběhl a poté do nich kopal. „S násilným chováním nepřestal ani po výzvě policistů, pouze odhodil na zem nůž, který měl předtím uložený v kapse a stále kopal do dveří," sdělila mluvčí policie Jana Pužmanová s tím, že jeho agresivitu zklidnila až nasazená pouta.

V sobotu po půlnoci, opět v blízkosti plzeňského nádraží, na Americké ulici slovně napadal kolemjdoucí a křičel na ně opilý muž. Dechová zkouška u něj zjistila 2,71 promile. Po převezení na služebnu se však zklidnil, nemusel tedy na záchytku. Na ní však v neděli v noci skončil pětašedesátiletý Plzeňan, který si ustlal u hlavní pošty v Solní ulici. „Nebyl schopen samostatného pohybu a neovládal své jednání, proto jej hlídka převezla na protialkoholní jednotku," doplnila mluvčí.

V sobotu v noci se zasahovalo také na jedné z plzeňských ubytoven. Alkoholem posilněný muž slovně napadal svou přítelkyni a vyhrožoval jí fyzickým násilím. Napadená dostala strach a na pomoc přivolala policejní hlídku. Zkrotit emoce agresora se nepodařilo ani strážníkům, celou noc tedy střízlivěl na záchytné stanici. „Test na alkohol ukázal u muže 2,78 promile, u ženy 1,7. Muži nyní za přestupek proti občanskému soužití hrozí až pětitisícová pokuta," uvedla k případu mluvčí policie Hana Štefflová.

O řidičský průkaz přišel v sobotu ve čtyři hodiny ráno teprve 19letý mladík. „Strážníci jej v rámci běžné silniční kontroly zastavili na Štefánikově náměstí v Plzni. Muž sice policistům předložil všechny doklady, orientační dechová zkouška však odhalila bezmála dvě promile," upřesnila mluvčí Hana Štefflová. Mladíkovi policisté na místě odebrali řidičský průkaz.

Zapojte se s DENÍKEM do soutěží při BOSCH FRESH FESTIVALU v Plzni
Zapojte se s DENÍKEM do soutěží při BOSCH FRESH FESTIVALU v Plzni