Ve většině z nich se starostové neměnili a jen v několika se vyměnili místostarostové (v severoplzeňské Horní Bříze, v Manětíně nebo v jihoplzeňských Blovicích). Naopak nové tváře jsou v čele Města Touškova, Dobřan, Nepomuku a po čtvrtečním zasedání podle očekávání také v Přešticích.

Plzeň-sever

Horní Bříza

Horní Břízu tedy dál vede starosta Vojtěch Šedivec (BEZPP), ovšem na postu místostarosty je změna. Zdeňka Procházku nahradil Lubomír Navrátil (BEZPP), který se stal jediným neuvolněným místostarostou (v předchozím volebním období mělo město místostarosty dva).

Kožlany

V Kožlanech zůstal starostou Vladimír Přibyl (BEZPP), místostarostou Václav Kratochvíl (BEZPP).

Kralovice

Kralovice dál vedou starosta Rudolf Salfický (BEZPP) s místostarostou Karlem Popelem (BEZPP).

Manětín

V Manětíně se starosta nezměnil. Josef Gilbert Matuška (BEZPP) dostal na ustavujícím zasedání třináct hlasů z třinácti a funkci obhájil. Novým místostarostou je Jaroslav Hruška (BEZPP), který vystřídal už nekandidujícího Karla Maška, kastelána manětínského zámku.

Město Touškov

První oficiální změna týkající se nejdůležitější funkce se udála ve Městě Touškově. Dosavadní starostku Vilmu Kunešovou (ODS) nahradila 
pětačtyřicetiletá úřednice Iveta Zajíčková (BEZPP). Místostarostou zůstal Jan Veselý (TOP 09). V Touškově sice vyhrála kandidátka ANO 2011, nicméně její členové už před nimi počítali s tím, že Zajíčkovou i Veselého podpoří.


Nýřany

V čele Nýřan jsou opět Jiří Davídek (BEZPP) a Pavlína Caisová (BEZPP).

Plasy

V Plasích zůstal starostou Zdeněk Hanzlíček (ČSSD), prvním místostarostou je opět Karel Mařík (BEZPP), druhým i nadále Václav Gross (BEZPP).

Třemošná

Také v Třemošné zůstal starostou Jaromír Zeithaml (BEZPP) a místostarostou Petr Žižka (BEZPP).

Všeruby

Ve Všerubech je opět starostou Jaroslav Schejbal (BEZPP), místostarostou Miroslav Falkenauer (ODS).

Plzeň-město

Starý Plzenec

Třetí úterní zastupitelstvo se konalo ve Starém Plzenci, kde starostkou zůstává Vlasta Doláková (BEZPP) a místostarostou bude stejně jako dosud Václav Vajshajtl (ČSSD).

Plzeň-jih

Blovice

Starostou Blovic bude nadále Jan Poduška (ODS), místostarostku Janu Alexyovou ovšem nahradil Michal Hodek (BEZPP).

Dobřany

Dobřanským starostou se stal dosavadní místostarosta Martin Sobotka (BEZPP, první místostarostkou Lenka Tomanová (BEZPP), druhou Dagmar Terelmešová (ČSSD).

Kasejovice

V Kasejovicích je vše při starém – starostka Marie Čápová (BEZPP), místostarosta Václav Červený (BEZPP).

Nepomuk

Očekávané změny hlásí Nepomuk. Novým starostou je Jiří Švec (BEZPP) místostarostou Pavel Kroupa (SZ).

Přeštice

Tamní dosavadní starosta Antonín Kmoch totiž skončil po uzavření koalice TOP 09, ODS, ČSSD a KDU-ČSL v opozici (tato koalice získala osm z patnácti mandátů) a vedení města se zcela obměnilo.

Starostou se tedy stal dvaačtyřicetiletý Karel Naxera (TOP 09), místostarostou pak Marek Krivda z téže kandidátní listiny. Krivda přitom původně mezi nově zvolenými zastupiteli nebyl.

„Byl prvním náhradníkem a mandát získal poté, co se jej vzdala paní Jana Šašková," vysvětlila tajemnice Městského úřadu Přeštice Eva Česáková.

Spálené Poříčí

Ve stejnou dobu jako v Přešticích zasedali také zastupitelé ve Spáleném Poříčí. Tam se ale žádná změna nekoná, neboť starostou zůstal Pavel Čížek (STAN), místostarostou je opět Jindřich Jindřich (BEZPP).

Výsledky z ustavujících zastupitelstvech v Kaznějově, Úterý a Stodě budou do tohoto článku doplněny v úterý 11. listopadu.