Po čtyřech letech se rozloučila s vozem Mini John Cooper Works S2000 1,6 turbo a nově usedne do Porsche 911 typ 997-GT3. Poprvé se s ním představí na Rallye Šumava Klatovy.

Silný vůz, který má přes 400 koní, je na jednu stranu divácky atraktivní, na druhou stranu si je tým vědom, že změna nebude jednoduchá pro posádku ani mechaniky. „Uvědomujeme si, že Václav s Petrem po téměř 20 letech strávených ve vozech s turbo motorem a pohonem čtyř kol, usednou do speciálu s jen zadní hnanou nápravou a daleko vyšším výkonem," řekl Václav Pech senior. „Poslední auto se zadním náhonem, s nímž jsem závodil, byla před 20 lety tisícovka veterán, která měla desetkrát méně koní," směje se Pech junior, který si na nové auto zatím zvyká. „Máme za sebou teprve dva krátké testíky, dohromady se najelo jen asi 25 km. A musím přiznat, že se učím, což bych po dvaceti letech nečekal. Je to ale tak zásadní změna, že se já i Petr učit musíme. Zatím v tom autě neumíme pořádně ani sedět," přiznává plzeňský pilot známý pod přezdívkou Ášín, který si ale i přes tyto problémy seznamování s autem užívá a moc se těší, až ho dostane pořádně „do ruky". „Porsche je pojem a závodit 
s ním, to je prostě super. Celý tým proto maká ve dne v noci, abychom byli na Šumavu připraveni, a strašně se na to těšíme. Zároveň si ale uvědomujeme, že asi nebudeme moci pomýšlet na nějaký super výsledek, protože se teprve musíme naučit, jak auto nastavit a jak ho využít na sto procent," dodal.

Program, mapy rychlostních zkoušek a další informace o Rallye Šumava Klatovy najdete ve středečním Deníku.