Organizátoři nehledají jen historické snímky, ale i současné fotografie, Plzeňané mohou přispět i dnes tolik oblíbenými selfies.

Několik fotek z poloviny 60. let poskytl také Ctibor Fojtíček. „Focením se bavím už dlouho a také tím propaguji Plzeň," říká Plzeňan. Do alba poslal sérii zimních a sérii letních snímků. Zimní radovánky zachytil v zimě 1966/67 na kopečku, jenž kdysi býval před budovou Českého rozhlasu. „Nebyl velký, ale na sáňkování stačil. Později ho zplanýrovali, když tu vznikl pomník," vzpomíná Fojtíček s tím, že na snímku je mimo jiné jeho syn a také kolega z práce. „Obě děti z fotky už jsou dnes padesátníci," směje se.

Léto u vody (České údolí), 1966/67Druhá Fojtíčkova fotka vznikla v létě o půl roku dříve, nebo později, sám autor si není příliš jist. Ale zato přesně ví, kde vznikla – v Českém údolí u Radbuzy. „Tehdy se tam ještě dalo koupat. Od mostu po proudu nebyly tehdy náletové topoly jako dnes, ale byla tam louka. Na ni jsme se chodili opalovat," popisuje Plzeňan.

Sport, který byl „in“, 1986Třetí dnešní fotografie pochází z roku 1986 a zachycuje první závodníky a trenéry plzeňského oddílu BMX, do něhož tehdy chodil i Pavel Motejzík. „Bylo mi tak šest sedm let a fotka je z kroniky, kterou tehdy psali táta s mámou," podotkl Plzeňan. Sport, který byl na přelomu 80. a 90. let velmi oblíbený a v módě, lákal sloganem Správní chlapci a děvčata jezdí soutěže BMX.

Všechny snímky jsou k vidění na webových stránkách fotoalbum.plzen.eu a jsou rozděleny do tří základních kategorií a mnoha podkategorií. Plzeňské rodinné fotoalbum je součástí projektu Skryté město. Organizátoři věří, že se jim podaří shromáždit cca pět tisíc fotografií ukazujících tu neoficiální, neveřejnou stránku Plzeňanů.

Sesterskou aktivitou je mapa, jež odhaluje polozapomenuté příběhy vážící se k jednotlivým místům v Plzni.