Její název zní S trochou nostalgie aneb Jak vařily naše babičky a k vidění je od úterního odpoledne.

Přízemí muzea se proměnilo v kuchyň zaplněnou dobovým nábytkem i nezbytnými pomocníky všech kuchařek. Do mnoha vitrín zase tvůrci výstavy umístili sady nádobí, forem, kořenek a další. Uprostřed výstavy na vše dohlíží figurína autorky kuchařek Magdaleny Dobromily Rettigové a na stěnách lze najít nejrůznější dobové texty, které zaujmou i tím, jak aktuální stále jsou.

Tak například mezi důležitými zásadami výživy, jichž si má kuchyně hledět, jsou i tyto: Pokrmy požívej zvolna, důkladně připravené chrupem a slinami v ústech, aby mohly být žaludkem dobře zpracovány. Jídlo v pravý čas podané udržuje hlad i chuť v pravé míře… Je chybou, je-li žaludek stále naplněn.