Na lochotínskou radnici se dostalo hned devět uskupení. Koalice zatím hotová není, současný starosta Miroslav Brabec (ČSSD) ale prohlásil, že post prvního muže prvního obvodu pro sebe vyjedná.

Ani na Slovanech nedochází ke změně, starostou zůstává už páté volební období Lumír Aschenbrenner, je tak jediným zástupcem ODS mezi plzeňskými starosty.

Centrální obvod nově povede Radislav Neubauer z ČSSD. Ten uzavřel koalici s dalšími pěti stranami, čímž vyšachoval vítězné hnutí Jiří Strobach – náš starosta. Bývalý starosta tak skončil s komunisty v opozici.

Doubravecký starosta Michal Chalupný (ČSSD) svůj post obhájil, koalice ve čtvrtém obvodě vznikne ve složení ČSSD, ODS, TOP 09 a Občané patrioti.

Po osmi letech v Křimicích skončil starosta Petr Otásek, jeho Sdružení občanů Křimic porazila Plzeňská aliance Křimice s podporou TOP 09. Z třetího místa voliči poslali do čela podnikatele Vladimíra Lobkowicze, ten ale starostou nebude. „Od začátku jsem říkal, že nechci a nemohu být. Mám tři malé děti, také zahradnictví, zelárnu," řekl Deníku Lobkowicz. Starostou se tak podle všeho stane lídr kandidátky – živnostník Vít Mojžíš.

Na šestém plzeňském obvodě, v Liticích, lidé dali důvěru současnému starostovi Jaromíru Janouškovi. Dosud byl sice jako nezávislý na kandidátce ODS, letos však uspěl za ANO 2011. Hnutí uzavřelo koalici s nezávislými z Pro Litice.
V Radčicích, tedy sedmém plzeňském obvodě, také starosta Zdeněk Jílek svůj post obhájil. Jeho sdružení nestraníků Za rozvoj Radčic, které vedl, získalo pět z devíti míst.

Páté volební období povede Černice starosta Miroslav Štěrba z ČSSD. Strana tu výrazně uspěla, získala více než 53 % všech hlasů.

Nejasná situace je zatím v Malesicích. „Stále vedeme jednání, jasněji by mohlo být koncem týdne," řekl starosta Miroslav Cudlman (KDU-ČSL) s tím, že ústní dohoda už sice je, ale dokud není nic písemně, nemůže sdělovat další informace.

Volby v Malesicích měly velmi těsný výsledek. V zastupitelstvu usednou čtyři lidovci, stejný počet nezávislých (tři z SNK Devátý obvod a jeden z NK pro Malesice a Dolní Vlkýš). Devátým zastupitelem bude občanský demokrat.

V posledním z deseti plzeňských obvodů, ve Lhotě, bude starostkou i v dalším období Zdeňka Hončarová, která opustila ODS a kandidovala za Sdružení pro Lhotu.