Nad hlavami si nesli cedule s nápisy „Babiše do koše“ nebo „Sorry, jako – politické hnití“. V davu byli převážně mladší lidé a zástupci střední generace.

„K tomu, abychom se tady sešli, nám pomohli dva muži. Vidím je tu na fotografii,“ pronesl jeden z organizátorů a ukázal na obrázky Andreje Babiše a Miloše Zemana - akce měla za cíl odstoupení právě těchto dvou politiků. „Teď stojíme na zásadní křižovatce a je na nás, jestli budeme žít v demokracii, která má sice nedostatky, ale má ústavu, nebo v autoritářském řádu, kdy má nejvyšší slovo ten, který je u moci,“ pokračoval.

Jedním z řečníků byl také vysokoškolský pedagog a divadelník Roman Černík, který označil Babiše za člověka, který něco jiného dělá a něco jiného říká. „Říká, že se mají platit daně, ale sám to nedělá. Přísahá na život svých dětí a pak to nedělá,“ řekl Černík. „Čtěte detektivky,“ zakončil svoji řeč Černík.

Lidé kolem sdíleli podobné názory. Lucie Veritasová řekla, že už by se lidé konečně měli zvednou z gauče a dát najevo svou nespokojenost, že nadávat doma nestačí.

Muž, čtyřicátník, který přišel na náměstí se dvěma malými dětmi, poznamenal, že se znovu plíživě dostáváme do 50. let minulého století. „V kapitalismu jsou přece jasně dané zákony a je špatně, když se porušují. V socialismu musíš mít na všechno povolení. Za chvíli se nám vyplatí nic nedělat, být státním úředníkem, mít 13 platů ročně a svatý klid,“ řekl.

Lidé protestovali obdobným způsobem i v dalších městech České republiky. Například v Praze se na Václavském náměstí sešlo přes 20 tisíc lidí.

Na dvacet tisíc lidí se sešlo 10. května na pražském Václavském náměstí, aby protestovali proti Andreji Babišovi a Miloši Zemanovi.
Proč? Proto! Proti Babišovi a Zemanovi protestovaly desetitisíce lidí