VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V novém rybníku chovají pstruhy

Roupov - Vzácného pstruha duhového vysadili v nově vybudovaném rybníce v Roupově na jihu Plzeňska.

20.5.2009
SDÍLEJ:

Václav Vacík s vnučkami kontroluje kvalitu vody v nově vybudovaném rybníce na ekofarmě v Roupově.Foto: Martina Němcová

„Vodní nádrž vznikla v místech, kde nikdy předtím rybníky nebyly,“ uvedl Václav Vacík z místní ekologické farmy, který výstavbu realizoval. „Jako přítok jsme využili místní potok, při jehož původním řešení pomocí trubek se nebral ohled na dopady v životním prostředí,“ pokračoval.

Nově vzniklá nádrž slouží jako přirozené napajedlo lesní zvěře a zároveň jako nový domov pro vodní ptactvo a další živočichy. „Cestu si k němu rychle našli, a to byl náš cíl,“ dodal Vacík. Jelikož okolí rybníka i jeho přítok obklopují pouze ekologicky obhospodařované pastviny, byli do něj vysazeni právě pstruzi duhoví, kteří jsou nároční na kvalitu vody. Celkové náklady na výstavbu nádrže se vyšplhaly téměř na dva miliony korun. Projekt byl spolufinancován Evropskou unií a Státním fondem životního prostředí České republiky.

20.5.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Plzeň schválila novou vyhlášku proti hazardu

Plzeň půjčí Paříži Ukřižovaného

Plzeň půjčí Paříži Ukřižovaného

Kazimír a Karolína ve Velkém divadle

Plzeň - „Tenhle příběh se může odehrát na jakékoli pouti na Plzeňsku,“ míní Thomas Zielinski, režisér dramatu Kazmír a Karolína, které má v sobotu večer premiéru ve Velkém divadle.

AUTOMIX.CZ

Víte, co je černý led? Poradíme, jak ho poznat a jak se s ním vypořádat

Ze všech zimních nástrah na motoristy (a vlastně obecně na všechny), je jednou z nejhorších takzvaný „černý led“. Ten je totiž skoro nerozpoznatelný, ale strašlivě kluzký, což může způsobit velkou spoustu nemilých situací. Znáte taková ta videa, kdy se auta se zabržděnými koly nekontrolovaně kloužou jako saně? Tak přesně to umí černý led.

Mladý muž skočil z mostu mezi jedoucí auta

Plzeň - Muž skončil na urgentním příjmu fakultní nemocnice.

Vaření bych za křeslo v kanceláři nevyměnil, říká mladý kuchař

Plzeň – Gastronomii si Lukáš Tatar zamiloval už od dětství.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT