„Nová Ves má sedm zastupitelů. Po zářijových komunálních volbách se tři ze zvolených zastupitelů svého mandátu vzdali. Budou nové volby,“ řekl starosta obce o 290 obyvatelích, podle kterého proběhly letošní volby podivným způsobem.

„Tři zvolení zastupitelé kandidovali každý sám za sebe. Další čtyři nově zvolení jsou z jedné strany – Společně za obec, která proti nám vedla negativní předvolební kampaň,“ dodal Sedlák, který bude ve své funkci nadále pokračovat.

Nové volby by se měly uskutečnit na začátku příštího roku.

Podle zastupitelky Marie Gillichové (Společně za obec) je dosavadní vedení obce toho názoru, že čtyři nově zvolení zastupitelé politice a dění v obci nerozumí. „Nechtějí s námi jednat. Bylo nám řečeno, že na úřad můžeme docházet, když budeme chtít, ale že stejně budou brzy nové volby, pravděpodobně v únoru příštího roku,“ uvedla Gillichová.

Ilustrační foto
Ceny nemovitostí klesají, nájmy mezitím kvůli nedostatku bytů letí nahoru

„Obec tvrdí, že jsem tu negativní kampaň vyvolala já. Že já jsem tvrdila, že brali úplatky. To jsem ale nikdy neřekla. Chtěla jsem, aby se s námi o dění v obci více bavili, proto jsem i kandidovala. Dosavadní vedení obce jsme nechtěli ve volbách porazit – chtěli jsme docílit transparentnosti a větší informovanosti nás občanů. Tak uvidíme, jak to bude po nových volbách,“ řekla dále nově zvolená zastupitelka.

Obyvatelé Nové Vsi jsou z povolebních informací zaskočeni.

„Výsledek voleb mě překvapil. Zajímalo mě, kdo bude naším novým starostou, kdo budou noví zastupitelé a zaskočilo mě, že se nedohodli na spolupráci. Až budou nové volby, tak k ním určitě půjdu znovu a jsem zvědavý, jak to pak celé dopadne,“ řekl obyvatel obce Lukáš M.

„Podle mého názoru je to podvod na voliče. Ti tři zvolení zastupitelé, kteří se svého mandátu vzdali, budou chtít určitě kandidovat znovu. Jen nevím, kdo je pak bude volit. Myslím si, že už nikdo,“ myslí si dále jedna z obyvatelek Nové Vsi.