Jeho program začne už v devět hodin ráno a skončí až pozdě v noci. „Festival pokračuje v Mírově duchu a za to jsme moc rádi," říká starosta Marek Sýkora. Důležité z jeho pohledu je i to, že vstup na akci je zdarma a veškeré náklady jsou pokryty penězi od sponzorů. „Program pamatuje i na děti a seniory. Navíc kromě muziky nabídne i další zajímavosti, jako jsou závodní auta nebo africké pochoutky. Chybět nebudou ani Mírovy oblíbené koblihy s meruňkovou náplní," dodává starosta.

Radbuza Fest zahájí akce pro nejmladší a starší generaci. „V 9:00 hodin potěší v Káčku ty dříve narozené Marcel Zmožek. Na náměstí o hodinu později začne zbrusu nový program dua Dubnička – Lahoda určený dětem. Dvě hodiny po poledni to pak na náměstí rozbalí bigbítové kapely. Letos to bude Iron Maiden Revival, Maelström, Kyanid, Metallica Revival, Vintage Wine, Potíže, Queen Revival, Nil, Whitesnake Revival a Kamil Střihavka & Leaders," popsala program za organizátory Markéta Čekanová.

Kromě toho se na náměstí zastaví tradiční host, místní automobilový závodník Standa Brunát se dvěma novými závodními auty. A nadační fond Andělé Afriky zase návštěvníkům nabídne k ochutnání pravé africké pochutiny, čaje či sirupy.

„Pevně věřím, že se Míra, stejně jako loni, přimluví tam kdesi a počasí se v sobotu umoudří. Budu moc rád, když se návštěvníci festivalu budou bavit a při dobré muzice třeba zavzpomínají na vše pěkné a veselé, co s Mírou prožili," poznamenává s úsměvem organizátor akce Roman Bukovjan.

Diváci z Plzně mohou k návratu domů využít noční autobusové linky.