Přes 140 vystavovatelů rozbalí za týden stánky na 13. ročníku veletrhu cestovního ruchu Plzeňského kraje ITEP 2017. Akce, jež vloni do hal TJ Lokomotiva přilákala přes 13,5 tisíce návštěvníků, je výjimečná i tím, že kraji s jejím pořádáním pomáhají žáci odborných středních škol – chystají catering i dohlížejí na organizaci.

Veletrh začne 21. a skončí 23. září. Jeho tématem bude baroko, na něž vsadí především krajská expozice, o doprovodný program se postarají hudební vystoupení či setkání se známými tvářemi v čele s mladým hercem Zdeňkem Piškulou či herci ze seriálu Policie Modrava.

„Veletrh se odehraje ve dvou pavilonech. V prvním budou vystavovatelé z Čech, Slovenska, Itálie, Rakouska, Německa nebo Rumunska, druhý bude interaktivní se zábavným programem především pro děti,“ popsala náměstkyně hejtmana pro oblast školství a cestovního ruchu Ivana Bartošová.

Podle vedoucí krajského odboru kultury a cestovního ruchu Aleny Svobodové ITEP patří k nejprestižnějším veletrhům tohoto druhu u nás. „Vystavovatelé se nám nabízejí sami, aniž je musíme oslovovat,“ řekla.