Deník ve spolupráci s plzeňskou policií přináší třináct rad, jak si sobotní zápas užít a vyhnout se případným problémům.

1) Přijďte včas. Brány na stadion se otevřou hodinu a půl před zápasem, včasným příchodem se vyhnete frontám u vstupu.

2) Nechoďte přes pivovarskou lávku. Tou budou přicházet fanoušci Sparty ke svému sektoru.

3) Parkujte na vyhrazených parkovištích. Policisté žádají, aby návštěvníci zápasu a nejen oni zbytečně nebránili provozu a dbali pokynů policistů. Příjezdové cesty do Plzně budou hlídány.

4) Jeďte na stadion MHD. Pro plynulejší provoz ve městě doporučují strážci zákona vyrazit na zápas veřejnou dopravou.

5) Pozor na fandy. Vyhněte se místům, kde se bude zdržovat větší počet fanoušků. Je možné, že sparťané vyrazí na stadion hromadně a bude je provázet kordon těžkooděnců.

6) Nereagujte. Na případné provokace ze strany fanoušků hostujícího týmu neodpovídejte. Budete-li svědkem jakéhokoli protiprávního jednání, věc oznamte.

7) Kam se obrátit? Stanete-li se obětí jakéhokoli protiprávního jednání, okamžitě se obraťte buď na linku 158 či jinou tísňovou linku, nebo se osobně dostavte na nejbližší služebnu policie.

8) Pozor na cennosti. V zaparkovaných vozech nenechávejte cenné věci, například navigace, mobilní telefony, kabelky, ale ani oblečení.

9) Bez nebezpečných věcí. Nesnažte se pronést na stadion nebezpečné a zakázané věci. U vstupů na stadion budou probíhat kontroly.

10) Dbejte pokynů. Ostrahu před stadionem i na něm poslouchejte.

11) Pozor na kapsáře. Nenoste u sebe větší finanční obnos. Budete-li se pohybovat na místě s větší koncentrací osob, můžete se stát obětí kapesního zloděje.

12) Je vyprodáno. Vstupenky na pokladnách na místě již nekoupíte.

13) Rezervace. Pokud nejdete na stadion a chcete sledovat přenos například v nějakém sportbaru, dopředu si zarezervujte stůl.