„Nedá se mluvit přímo o sportu. Je to spíše modelářská činnost. Ta zajímá jak děti, tak i dospělé,“ řekl nám Libor Nesvadba, předseda klubu Elen, který se o přípravu dráhy pro závody postaral. „Dráha slouží k tomu, aby lidé měli upravenou trať kdykoliv k dispozici,“ upřesnil Nesvadba.

Podle jeho slov ale závody s rádiem řízenými auty není zrovna nejlevnější koníček. Nejobyčejnější model vyjde zájemce zhruba na osm tisíc korun. Ovšem za kvalitnější stroje si člověk musí ještě nějaký ten tisíc připlatit.

Sobotního otevírání se zúčastnili také zástupci třemošenského Sokola v čele s jeho starostou Antonínem Bumbálkem. „Měl jsem možnost se přesvědčit o tom, že akce, které klub Elen pořádá, přiláká vždycky malé i velké návštěvníky. I proto jsme se rozhodli, že jim poskytneme prostory k vybudování dráhy,“ podotkl Bumbálek. „Přišli ale za mnou už i další zájemci o tuto činnost s tím, že vedle dráhy, kterou vybudoval Elen, by si chtěli udělat další tréninkovou dráhu, která by byla větší než ta, kerou jsme právě otevřeli,“ dodal sokolský starosta.