1,8 milionu korun investovalo město Nýřany do nákupu a instalace nového toboganu na místní koupaliště. Tobogan nahradil původní, již nevyhovující skluzavku. „Věřím, že nová atrakce se bude lidem líbit. Tobogan je velký zhruba třicet metrů,“ přiblížil starosta Nýřan Jiří Davídek.

Koupaliště bude pro veřejnost otevřeno právě dnes. „Všechno je již připravené, takže nezbývá než věřit, že bude v létě pěkné počasí,“ dodal Davídek.

Přestože na koupaliště město ročně doplácí půl milionu korun, o jeho zrušení neuvažuje. „Provozní náklady dosahují zhruba 700 tisíc korun, v dobré sezoně se na vstupném vybere okolo 200 tisíc. Každopádně koupaliště má v Nýřanech letitou tradici, a tak to bereme. Podle finančních možností se areál snažíme stále zlepšovat,“ poznamenal starosta.

Na první letošní koupání se lidé už těší. Místo navštěvují nejen místní, ale i lidé z širokého okolí. Účast je ale samozřejmě závislá především na počasí. „Koupaliště a vůbec celý areál jsou v Nýřanech nádherné. Je tam i krásně čistá voda. Určitě ho navštívím,“ potvrdila Anna Mrázková ze sousedních Úherců.