V provozu Plzeňského Prazdroje měli před Vánoci 1967 napilno, ale dostali nového pomocníka, díky kterému mohli předsváteční trh zásobovat lépe. Před 50 lety pivovar spustil první stáčecí kolonu nové lahvovny, nejmodernější v celé republice, a deníku Pravda to neuniklo.

Šlo o nejnáročnější investicí první etapy modernizace Plzeňských pivovarů. „Technologické zařízení lahvovny bylo dovezeno od belgické firmy Baele a doplněno francouzskou firmou Baele-Gangloff. V celé nové lahvovně, v níž se včera zkušebně 'rozjela' první část, bude možno po zakončení druhé linky stáčet 48 000 půllitrových lahví plzeňského piva za hodinu,“ psalo se v článku s titulkem Prazdroj na vyšší obrátky.

Nová lahvovna postupně nahradila starou, ze které se měla během druhé etapy modernizace stát stáčírna sudového piva. Druhá etapa měla skončit na sklonku roku 1971. „Veškerý provoz stometrové linky je téměř plně automatizován a celý výrobní proces od automatického vyjímání lahví z beden, po myčku, plničku, pasteur, etiketovací stroje až po samočinné ukládání lahví do kartónů a jejich paletizaci trvá necelou hodinu,“ popisoval deník.