V noci z pátku na sobotu si dal někdo důkladnou práci a na každé parkovací místo u chotíkovského obchodního centra položil jeden nákupní vozík. Daniel Černý neobvyklou situaci vyfotil a sdílel na svém facebookovém profilu.

"Tady je svět ještě v pořádku," zareagoval reklamním sloganem Globusu na fotografie uživatel facebooku David Řečený Udatný. "No co, lidi, ještě jste nikdy neviděli spát vozíky? Víte kolik se toho za ten den najezdí? Unavilo by to každého," vyjádřila se k situaci uživatelka sociální sítě Nikča Niky Dyrčíková. "Kdyby byly vozíky na desetikoruny jako dříve, tak by je to nenapadlo," zamyslel se další účastník diskuze Milan Svoboda. "To je nějaká reklamní kampaň," uvažoval Tomáš Reinvart. 

Mluvčí Globusu Pavla Hobíková uvedla, že nákupní centrum v Plzni má k dispozici přibližně tisíc kusů vozíků, všechny byly roztroušené po prostorách parkoviště. Vozíky totiž nejsou nijak zajištěné, návštěvníci pro jejich vyzvednutí nemusí použít mince. "Nevznikly sice žádné škody na majetku, nepořádek však uklízelo deset pracovníků dvě hodiny," dodala Hobíková. 

Kdo je viníkem a co bylo záměrem akce, zatím nikdo netuší. Neznámého pachatele možná inspiroval plzeňský Landscape festival, který v rámci svého zahájení umístil v pátek na náměstí Republiky nákupní vozíky, z nichž vyrůstaly stromy. Mohlo se jednat o jakousi formu pouličního umění, nebo šlo jednoduše o čirý vandalismus. 

"Případem se dále zabývají třemošenští policisté, pachatel bude stíhán za přestupek proti občanskému soužití," uvedla k události policejní mluvčí Markéta Fialová.

Plzeňské dvorky 2017
FOTO: Co ukázaly plzeňské dvorky