Některé plzeňské restaurace připravily valentýnské menu, které je promyšleno tak, aby zvýšilo apetit zamilovaných. Třeba Saloon Roudná nabízí špíz z marinovaných krevet na avokádovém salátku s balsamicem, kuřecím prsem s grilovanou polentou a omáčkou z lišek nebo filírovaným Hanger steakem s kroketami s cibulovou marmeládou a čokoládovými jahodami s chilli. Hlavní chod je doplněn vínem Malec La Niňa nebo Svatovavřineckým Rosé. Menu vyjde na 395 korun. „Volné máme už jen čtyři stolky," hlásila ve středu dopoledne Barbora Krausová ze Saloonu Roudná.

Restaurace Sedmý nebe Morávka má na čas Valentýna připraveno menu například vepřovou panenku na jablíčkách pošírovaných v bílém víně s čerstvým tymiánem a pečeným bramborem. Nakonec si můžete pochutnat na tvarohovém dortíku s malinami a borůvkovou omáčkou.

Speciální valentýnskou nabídku připravily i v restauraci U Malické brány, v Rangu a romantický večer si můžete užít v el Cidu nebo v hotelu U Pramenů.

Oslavy svátku všech zamilovaných využívají i multikina. CineStar věnuje každému návštěvníkovi filmu 50 odstínů šedi malý dárek a slevové poukázky. „Dárek je zaměřený na ženy. Jde o valentýnské překvapení od kosmetických firem," řekl manažer kina Rudolf Jastraban.

Projevit náklonnost a lásku je možné i cukrovinkami nebo květinami. „Máme ekvádorské růže všech možných barev za 85 korun. Zákazník si za ně připlatí, ale na rozdíl od jiných růží vydrží déle," pověděla vedoucí květinářství Slaměnka Lenka Cmajdálková.

Vyznat svému milovanému protějšku lásku můžete speciální čokoládou, například srdcem z belgické čokolády v dárkových baleních, pralinkami ve tvaru srdce nebo růže z čokolády. „Hitem letošního roku je zřejmě figurka Amorka z foukané belgické čokolády. Pro náročnější máme objednávky na originální čokoládové bonbónové kytice – je to praktický dárek- máte kytku i čokoládu jako v bonboniéře," vyjmenoval Oliver Kostka ze Světa oříšků a čokolády Slaměnka.