V Knihovně města Plzně je nově k zapůjčení Cestovatel stoletím, jehož autorem je Andrés Neuman. Píše se rok 1827 a Hans přijíždí do města Wandernburg. Místo to není ledajaké. Každou noc se v něm kompletně změní rozmístění domů. I když chtěl cestovatel zůstat pouze jednu noc, nedokáže z města odjet. Postupně poznává místní společnost a nachází i velkou lásku. Poklidný pobyt naruší řádění vraha a zjištění, že Hans pravděpodobně není tím, za koho se vydává.

Zabiják Anders a jeho přátelé je třetím humoristickým románem od Jonase Jonassona, autora knihy Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel. Vrah Anders se zrovna dostal z vězení a potřebuje novou práci i přátele. Společně s ateistickou pastorkou a hotelovým rece-pčním zakládá Agenturu pro ubližování na zdraví. Vše funguje dobře, dokud se z nájemného násilníka nestane mírumilovná osoba zajímající se o boha. Stockholmské podsvětí s ním má však nevyřízené účty…

Nejmenší si mohou přečíst knížku Copak snídá ponožkovník? od Oldřišky Ciprové. Zapomněly si děti srovnat ponožky, zhasnout světlo nebo se nechtějí česat? A ví vůbec, že v pohádkové říši existuje na každou takovou neoblíbenou činnost jeden skřítek, který má za úkol děti naučit, jak dělat věci správně? Dozvědět se o nich mohou právě na stránkách této knížky.

Kniha Zdeňka R. Nešpora a Zdeňka Vojtíška s názvem Encyklopedie menších křesťanských církví v České republice, dává čtenářům přehled všech dvaceti sedmi státem registrovaných církví a náboženských společností vycházejících z křesťanství. Mimo jiné obsahuje historické i geografické údaje o jednotlivých sborech.

Posledním tipem je soubor práce Williama Shakespeara s názvem Dílo v překladu profesora Martina Hilského. Kniha obsahuje všechny velikánovy tragické, komediální i historické hry, sonety i jeho další básnické počiny.

Daniel Straka