Své služby spojené s pořádáním svateb nabídne podle Anny Kupkové z pořadatelského štábu sedm desítek vystavovatelů zejména z Plzeňského a Karlovarského kraje.

„Dnes je trend, že pes nebo kočka jsou pro řadu párů jako člen domácnosti, takže pokud chystají svatbu, chtějí mít i své mazlíčky ve slavnostním," poznamenala další z organizátorek akce Vladimíra Pašková. Veletrh podle ní kromě nabídky vystavovatelů či módních přehlídek nabídne i soutěž, kde vítězný pár získá organizaci svatby v hodnotě 150 tisíc korun.

V Plzni se zhruba tři roky konal svatební veletrh, na němž se prezentovaly památky coby místa vhodná k romantické svatbě. I na novém veletrhu se zájemcům o případnou svatbu představí hrady a zámky, které si ke svatbám vybírá poměrně dost snoubenců. V Plzeňském kraji jsou oblíbené zámky Kozel, Manětín a Horšovský Týn nebo hrad Švihov, kterého využívají snoubenci i ke svatbám v historickém duchu.

Přestože počet uzavřených sňatků v kraji dlouhodobě zvolna klesá, zájem o pomoc specializované agentury je spíše na vzestupu. V roce 2000 se podle Českého statistického úřadu konalo v kraji 3129 svateb, v roce 2011 jich bylo 2454. Snoubenci si objednávají i určitý počet „svateb na klíč", jejich počet ale v poslední době nijak výrazně neroste. „Je to dáno i ekonomickou situací. Stále asi největší procento svateb je klasika – obřad na radnici, pak restaurace s účastí rodiny," řekla Kupková. Hlavně na vesnicích jsou podle ní lidé v názoru na svatby konzervativnější, ve městech bývají odvážnější. Neobvyklé už nejsou ani adrenalinové a nestandardní obřady.