Ivana Zemanová totiž navštívila uměleckou fakultu plzeňské univerzity, kde zavítala i do ateliéru produktového designu.

Ve středu Hájek hovořil se svými spolužáky a s nadsázkou prohlásil, že by mohl svou koncepci prezidentského vozu probrat s Milošem Zemanem, který byl tou dobou zrovna na ZČU. To ještě netušil, že o dva dny později bude mít skutečně možnost promluvit si o svém projektu s jeho manželkou. „Setkání jsem opravdu nečekal a bylo pro mě zajímavé," zhodnotil audienci z Hradu mladý muž .

Návrh týkající se vozu pro hlavu státu zpracoval student 2. ročníku v rámci své klauzurní práce. Činnost měl rozdělenou do tří částí. „Nejdřív jsem vytvořil tvarovou studii, pak byla mezifáze, kdy vzniklo futuristické vozítko, a následně přišlo na řadu samotné vytvoření provozuschopného auta," vyjmenoval Hájek.

„Připadalo mi pozoruhodné vybrat si právě prezidentský vůz. Možnosti designu jsou ale omezené, protože existují určitá pravidla a hranice, za které by se nemělo jít," řekl student. Na realizaci modelu má umělec ještě 14 dní. „Vypadá to, že budu pracovat od rána do večera, než dovedu projekt do finální podoby."

Navrženou limuzínu v ulicích zřejmě neuvidíme, ale podle slov studenta se bude alespoň dobře vyjímat v portfoliu.