Kondici na obhajobu titulu nabírají šampioni v sedlech kol, v ČEZ Aréně vybíhají strmé schody, posilují. Ale třeba po atletické dráze také tahají pneumatiku, přivázanou k pasu.

Což je tréninkový prostředek, který u nás zavedl Miloslav Kváč, trenér legendární atletky a držitelky stále platného světového rekordu na půlce Jarmily Kratochvílové.

„Šestým týdnem končíme druhý blok přípravy, který po neděli završíme znovu kempem na šumavském Zadově. Pak bude čtrnáctidenní pauza a následně už vyjedeme na led," říkal asistent trenéra Michal Straka.

„Ubrali jsme na objemu a přidali na intenzitě. Držíme se modelu z loňska, ale tréninky jsou ještě o něco náročnější. Jsem rád, že už to nemusím absolvovat," konstatoval s úsměvem bývalý útočník.

Spokojený je i s tím, že se daří plnit program přípravy. „Neubírali jsme ani v nedávných vedrech. A zatím se nám vyhýbají větší zdravotní problémy," podotkl Michal Straka.

Mladá posila útoku Ján Sýkora se už zotavil po výronu kotníku. Nucený klid mají nyní nařízen brankář Matěj Machovský a Tomáš Vlasák.

„Machovský by měl býts námi už na Zadově. Chybět bude jen ´Vlasy´, který si natrhl sval na stehně a trénovat začne znovu až na ledě," oznámil Michal Straka

Zároveň je přesvědčen, že jeho bratr a šéf klubu Martin Straka – jeden z hlavních tahounů Škodovky v cestě za zlatem, si svou bohatou hráčskou kariéru ještě prodlouží.

„Brácha sice mrmlá, ale trénuje naplno. Zvládá nejen společné tréninky, ale ještě si přidává," prozradil Michal Straka.

„Makal i v týdnu, kdy se ostatní připravovali individuálně. Nahlas to ještě neřekl, ale nevidím důvod proč by Martin neměl hrát," potěšil fanoušky starší z bratří Straků.

Po dopolednímu tréninku na kolech si extraligoví šampioni včera zahráli ještě fotbal v Hlohové na Domažlicku. V sobotu se mistři ze Škodovky představí od 14.00 hodin v Rozvadově.