A proč zrovna medvíďata? Protože noví chlupáči režiséra a autora večerníčků Václava Chaloupka se jmenují právě po Martinovi a Agátě Strakových a tihle dva je na prvního máje v plzeňské zoo oficiálně pokřtili.

„Už jsem medvíďata viděl po semifinále, ale to jsem se bál, aby mě před finále nějak nezranila, takže se s nimi mazlily jen manželka a děti," prohlásil Straka, který také ubezpečil, že indián z dresů Plzeňanů nezmizí. „Není důvod ho měnit za medvěda, jsme spokojení," dodal hokejista.

Pro Václava Chaloupka jsou Martin a Agáta už třetí medvíďata. Tahle jsou tři a půl měsíce stará, zatím pijí speciální psí mléko a v těchto dnech si začínají pochutnávat na kaších. Už teď jsou z nich ale hvězdy před kamerou. Chaloupek s nimi natáčí pořad, v němž s medvíďaty putuje po krásách České republiky.

„Není to večerníček, ale putování, kdy já jsem rodič a Martin s Agátkou mé děti. Zaměřuji se spíš na pověsti o tom kterém místě. Hotové jsou zatím čtyři díly, v televizi se budou vysílat od září," popsal ´medvědář´ Chaloupek. Ten u sebe bude mít mláďata do října, pak by měla putovat na hrad Točník. „Měl by tam pro ně vzniknout úplně nový výběh. Ještě ale s pracemi nezačali, takže nevím, jestli to stihnou. Pokud ne, skončí Martínek a Agátka tady v plzeňské zoo, což je taky fajn," dodal muž, který teď s medvíďaty žije v hájovně poblíž Kozlu.

V plzeňské zoo už jsou předchozí Chaloupkovi medvědi – desetiletí Eliška a Honza.