Stodská nemocnice zprovoznila zcela novou koloproktologickou poradnu a poradnu pro chronické a nehojící se rány a obnovila provoz poradny pro onemocnění prsu, tedy mamologickou ambulanci. Ambulance byly zřízené již dříve, ale kvůli omezením v důsledku proběhlé pandemie zahajují svůj provoz fakticky až v tomto týdnu. Ordinace vedou lékaři s dlouhodobou praxí ve Fakultní nemocnici v Plzni.

Koloproktologická poradna se zabývá diagnostikou a následnou léčbou onemocnění střev a konečníku. Povede ji David Šmíd. „Budeme se zabývat především benigními, tedy nezhoubnými onemocněními tlustého střeva a konečníku, mezi které patří hlavně hemoroidy, trhliny konečníku, výhřez sliznice konečníku, píštěle, abscesy a další,“ říká David Šmíd.

„Zároveň ale budeme řešit i pacienty s nádorovým typem onemocnění, což je kolorektální karcinom rakovina tlustého střeva a konečníku. A v neposlední řadě budeme léčit i pacienty s pilonidálním sinem, což je časté onemocnění mladých lidí, na které se dlouhodobě specializuji,“ dodává lékař.

Zdravotníci z FN Plzeň pracují s jedním z nových přístrojů. Jedná se o  kvalitní, vysoce mobilní sonografický přístroj, který významně napomáhá ve volbě optimálního léčebného postupu.
Stěhování. Do fakultní nemocnice se vrací klasický režim