"Policisté po příjezdu na místo nalezli jednoho muže bez známek života, druhý muž byl na místě zadržen. Kriminalisté nyní na případu intenzivně pracují," informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová. Napadený muž muž utrpěl bodná zranění. Na místo dorazil koroner.

"Muž utrpěl velmi vážné zranění s velkou ztrátou krve. Lékař záchranné služby na místě konstatoval úmrtí," dodala za záchranáře Mária Svobodová.

Plzeňští kriminalisté v sobotu zahájili trestní stíhání třicetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. "Obviněný předchozího dne ve večerních hodinách na kuchyňce ubytovny v obci Třemošná po předchozí slovní rozepři s osmatřicetiletým cizincem uchopil kuchyňský nůž a s úmyslem jej usmrtit ho bodnul do levé prsní krajiny. Muž utrpěl zranění, kterému na místě podlehl," sdělila policejní mluvčí.

Podezřelý byl zadržen a umístěn do policejní cely. Kriminalisté stále na případu pracují. Státnímu zástupci podají podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Za trestný čin vraždy hrozí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Plzeňská velká synagoga - největší synagoga v ČR, zároveň druhá největší v Evropě a třetí na světě, prochází kompletní obnovou interiérů. Hotovo by mělo být v dubnu 2022.
Oprava největší synagogy v republice je téměř u konce. Památka se otevře v dubnu