Soutěžící mají za úkol dopsat níže uvedenou povídku od Ivo Fencla. Zvolené téma je libovolné, maximem je 1800 znaků.

Texty zasílejte nejpozději do 5. června na adresu zaspis@seznam.cz, do předmětu napište „Dopiš povídku", uveďte celé jméno a e-mailový kontakt.

Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne 25. června na Vítání léta na Červeném Poříčí.

Rok a den se osamělá třicátnice Veronika vracívala městem z Hudební školy Bedřicha Smetany a její pouť končívala dunící nádražní halou. Uprostřed stál naleštěný klavír. Čekal. Už se vždy těšila. Bohužel neměla víc než jedenáct minut; pak jí to jelo. Jak nejdéle mohla, zevlovala však u automatu, srkala horké kafe, naslouchala a někdy i klela. To když preludovala paka. Ráda naopak zastihla starého Máru, fakticky neobjevený talent. Řekla mu: „Pane!", a jen jednou zkusila sama hrát. Necítila se však dobře. Dav bolel, shlukoval se. Bez ohledu na kvalitu dusil. I dnes. Rtuť vystoupala na třiatřicet. Do kláves břinkala holčička v černém tílku a hravě bílé sukni. Sekýroval ji chytrolín s cigaretou Dunhill. Už pětkrát jí položil dlaň na rameno či koleno a mentoroval: „Ne. Zas vedle. Ňu, ňu, dobrý. Ale ne, jak hraješ?" Jako zjednaný. Na otce přitom nevypadal. Ani ne na strýce, bratra… „Dejte jí pokoj," řekl někdo. Pasáka připomínající floutek to přešel. Obcházel zevnitř kruh zíralů, vybíral do kšiltovky a pár naivních milenců mu vskutku dalo minci. Tu… Flák! Napadl ho udělaný montér. – A Veronika? Zradila! Frr, letěla domů. Ve vagónu usedla a celou jízdu litovala. I den poté. To učila jen dospělé a odpoledne v hale… nic nečekala. Ale dívenka prostor nádraží opět ovládla. Veronika užasla. Překvapeně poznala svou oblíbenou skladbu. Nevydržela, přistoupila ke klavíristce, dotkla se tak své potenciální žačky a… „Kdo je tu s tebou?"

Dopiš povídku 2016 - pravidla soutěže

1. Soutěž „Dopiš povídku 2016" (dále jen „soutěž") vyhlašuje Středisko západočeských spisovatelů, spolek (dále jen „vyhlašovatel") ve spolupráci s Plzeňským deníkem.
2. V Plzeňském deníku bude v květnu 2016 zveřejněn začátek povídky Ivo Fencla. Účastníci soutěže mají za úkol příběh dokončit. Rozsah jimi zaslaného textu může být maximálně 1 normostrana, tedy 1 800 znaků.
3. Téma, které soutěžící zvolí, může být libovolné. Vulgární či urážlivé texty budou ze soutěže vyloučeny.
4. Soutěžní texty soutěžící zasílají e-mailem na adresu zaspis@seznam.cz a do předmětu napíší „Dopiš povídku".
5. Soutěžící musejí u povídky uvést své celé jméno a e-mailový kontakt.
6. Soutěžní texty se zasílají ode dne zveřejnění do 5. června 2016. Texty doručené po tomto datu nebudou do soutěže zařazeny.
7. Porota složená ze členů vyhlašovatele vybere ze soutěžních textů tři, které budou následně zveřejněny v Plzeňském deníku. O tom, zda budou zveřejněny v tištěné, nebo internetové verzi, rozhodne redakce Plzeňského deníku. Porota zároveň rozhodne o jednom výherci, který obdrží věcné ceny. Na výhru není právní nárok.
8. Soutěžící dávají svou účastí v soutěži souhlas k následnému zveřejnění svého textu bez nároku na další odměnu. Zároveň tím souhlasí se zveřejněním svého jména a fotografie ze slavnostního vyhlášení výsledků.