A podle komentářů na sociální síti facebook mají barvami či symboly klubu zářit další místa ve městě. Objevují se hlasy typu Jen tak dál nebo Konečně někdo začal.

Příznivci plánují vyšperkovat podchod ve Štruncových sadech, a padl i návrh na výzdobu severní tribuny stadionu. „Ještě se převlíct do montérek, jako že jsme malířská firma a jít vymalovat podchod ve Štruncáku," burcoval na facebooku fanoušek Zdeněk Pavel. Odpovědí mu bylo, že akce je už naplánována.

Václav Šašek ze Správy veřejného statku města Plzně (SVSMP) uvádí, že na řádění sprejerů je město krátké. Na druhou stranu nevyloučil, že vymalování podchodu by Správa veřejného statku za určitých okolností povolila. „Zatím nás ale o svolení nikdo nežádal. Pokud by se tak stalo, rozhodně bychom nepovolili urážlivé a hanlivé symboly," prozrazuje Šašek.

Ten přiznal, že odstraňování nelegálních graffiti či nápisů v podchodech připomíná nekonečný boj, na který prý organizace často rezignuje. „Peněz není nazbyt, a když je necháme přemalovat, tak se za pár dní objeví znovu," dodal.

Správu železniční dopravní cesty (SŽDC), která se stará o viadukt poblíž Boleváku, změna vzhledu objektu pobouřila. Organizace se hodlá obrátit na policii kvůli poškozování cizí věci. Mluvčí Pavel Halla dodal, že SŽDC zvažuje vrátit viaduktu původní barvu.

Nápad vymalovat barvami a symboly klubu útroby severní tribuny, kde je fanouškovský kotel, zase překvapil mluvčího klubu FC Viktoria Plzeň Pavla Pillára. „Je to pro mě nová informace, ale záleželo by na stanovisku města, protože je vlastníkem stadionu. Pokud by s tím souhlasilo, tak by to problém nebyl," říká Pillár.

Náměstek plzeňského primátora Petr Rund soudí, že náklonnost ke klubu by měli fanoušci projevovat především návštěvou fotbalových zápasů. Grafické ztvárnění s uměleckou hodnotou od profesionálů však nezavrhuje. Podle Runda výzdoba viaduktu u Boleváku nemá nic společného s přidanou hodnotou. „Bylo by to na hodně velkou diskuzi, protože stadion je nový a má sloužit nejen plzeňskému fotbalovému klubu, ale i pro mezistátní zápasy. Zatím nikdo nepřišel s tím, v jakém rozsahu si to představuje, kde a kolik metrů čtverečních. Grafické návrhy jsem také neviděl," konstatoval náměstek.

Čtěte také:
Odstartoval prodej lístků na Evropskou ligu
Tel Aviv zatím příliš netáhne