Ovšem náklady na provoz multifunkčního areálu nejsou úplně malé, centrální obvod jej dotuje milionem korun ročně, dalšími statisíci přispívá Škoda Transportation.

„Platíme topení, elektřinu, správce či úklid areálu," vyjmenovává místostarosta třetího obvodu Radislav Neubauer. Letos do areálu navíc přibyl kamerový systém, lehátka ke koupacímu jezírku či šlapadla a loďky na přehradu. Novinkou letošního roku bylo zavedení 25korunového vstupného u koupacího jezírka. Jde o symbolickou částku zavedenou proto, abychom odradili nepřizpůsobivé občany," vysvětluje Neubauer. I tak se ale podařilo vybrat cca tři sta tisíc korun. Za tyto peníze obvod dofinancoval pořízení trampolíny, na niž přispěla i teplárna. Zbytek spolkl provoz areálu.

Škodovka nepřispívá ale jen Škodalandu. Dalších 455 tisíc korun ročně posílá na provoz Škoda Sport parku v Doudlevcích. Ten je sice rozlohou menší, ale počtem sportovišť se oba areály dají srovnat. „Provoz stojí ročně 400 tisíc korun, zbytek jsou neplánované výdaje, naposledy například na opravu lanového centra," říká starosta Slovan Lumír Aschenbrenner.

Zdejší areál se sice už nemá kvůli prostoru kam rozrůstat, ale příští rok by tu mohlo vyrůst minigolfové hřiště. „Soukromý investor tu za cca 1-1,2 milionu korun postaví tzv. adventure dráhu," dodal starosta dvojky.

Novinky napřesrok chystá i trojka ve Škodalandu. V areálu, kde se v parném létě téměř není kam schovat, by se konečně měly objevit stromy. „Chceme vysadit přibližně deset vzrostlejších stromů. Jeden vyjde na 15-20 tisíc korun. Chceme také další vodní atrakce a propojení cyklostezky mezi Škodalandem a hrází. Lidé tak nebudou muset do areálu chodit po silnici," plánuje místostarosta Neubauer. V plánech je ale také zbudování brouzdaliště pro děti – hned vedle umělého koupacího jezírka. „Mělo by hloubku do půl metru a napojili bychom ho na filtraci jezírka," dodal.