Parket pod pódiem byl takřka nepřetržitě plný. „Pořád mě bolí koleno,“ přiznal náměstek hejtmana Ivo Grüner. Téměř rok a půl staré zranění ho ovšem od tance nijak neodradilo a s manželkou se z parketou téměř nehnul. Na rozdíl od hejtmana. „Já ani tančit neumím,“ podotkl s úsměvem Chovanec a dodal, že manželka už si na to za ta léta zvykla. A přestože plesy zrovna nemiluje, v Parkhotelu zůstal téměř až do konce. „Manželka chtěla slyšet Michala Davida,“ vysvětlil hejtman.

Sobotní ples si ani tentokrát nenechal ujít bývalý hejtman Petr Zimmermann, který před lety tradici krajských plesů zakládal. „Chodím na všechny plesy,“ připomněl Zimmermann. Do tance se ale příliš nehrnul, téměř celý ples strávil v blízkosti baru a v družném hovoru s krajským zastupitelem Pavlem Karpíškem. Zda se mu nové prostředí líbí víc než původní Beseda hodnotit nechtěl. To exhejtmanka a poslankyně Milada Emmerová přiznala, že je konzervativní a původní prostory jí vyhovují víc. „Tady je to moc hlučné,“ řekla někdejší první žena kraje v doprovodu dlouholetého přítele Františka Jíravy.

Krajský ples měl i tentokrát dvě scény. Zatímco ve velkém sále zářili Petra Janů a Michal David, v malém sále zahráli Mediterian a po půlnoci stále populární Turbo. Objevili se tu také hvězdy televizní show Na stojáka.

Zatímco loňský ples měl název Noc muzikálů. předloňský To tenkrát v čtyricátom pátom, letošnímu ročníku spojovací linka chyběla. „Líbil se mi loňský nápad s kasínem, to tu také mohlo být. V Besedě byl ples přece jen trochu komornější, tohle je hodně pompézní. Ale líbí se nám tu,“ řekl Deníku Vítek Mour, který do Parkhotelu dorazil s přítelkyní Alenou.

Zpěvák a hitmaker Michal David sklidil hned po příchodu na pódium ještě větší aplaus než zpráva z počátku plesu, že plzeňská Viktorka vyhrála na Spartě. Při písničkách Nonstop nebo Pár přátel stačí mít se na parketu nedalo hnout a jeho spartakiádní Poupata doprovodil snad pětisethlavý sbor.

Na ples dorazili kromě zástupců města a třetího obvodu také rektorka Ilona Mauritzová nebo hokejista Martin Straka. Ujít si ho tentokrát nechal primátor Martin Baxa nebo ředitel Divadla J. K. Tyla – o den dříve se totiž konal ples divadelní.

O rozruch hlavně u svého stolu se postaral také šéf plzeňské pobočky Ředitelství silnic a dálnic Zdeněk Kuťák. Zapojil se totiž do půlnoční dražby šatů návrhářky Lenky Poláškové, přestože ho od toho manželka velmi zrazovala. Jeho nabídka šest a půl tisíce však byla velmi rychle přebita. Taftové šaty, jejich prodejní cena se podle autorky pohybuje kolem třiceti tisíc korun, byly vydraženy za neuvěřitelných šedesát tisíc. Výtěžek dražby se vrátí zpět do školy, z níž je autorka – tedy na Integrovanou střední školu živnostenskou v Plzni.