Návštěvníci se mohou těšit na kulinářskou přehlídku šéfkuchaře Davida Cirkva, který bude připravovat jídla dle zajímavých receptů: vysušená panenka s čokoládovým přelivem nebo veganská čokoláda s hoblinkami a pistáciemi. Chybět nebude ani šéfkuchař Jan Peter, který připravil ukázku méně obvyklých jídel jako kuřecí špalíčky s pálivou čokoládovou omáčkou. Jiří Holub ze Sirupárny Olomouc bude vařit kuřecí prsa na čokoládovém likéru nebo omáčku mole poblano z čokolády.

Inspirací pro ozvláštnění jídelníčku dodá kulinářská exhibice Ilony Dostálové, autorky kuchařky „Přirozeně bez lepku a bez mléka".

Ve výstavním sále budou ke zhlédnutí obaly čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil Stanislav Kramský. Výstavu doplní také historické předměty a filmové dokumenty. Kromě různých druhů čokolád můžou Plzeňané v Pekle ochutnat také netradiční čokoládové pivo, víno nebo čokoládový kebab.

Základní vstupné činí 50 korun, senioři a studenti zaplatí 30 korun, děti do šesti let mají vstup zdarma.

Soutěž

A bezplatně se můžete na veletrh dostat i vy, pokud uspějete v soutěži o vstupenky s Deníkem.

Soutěžní otázka zní: Kde se uskuteční letošní ročník Čokofestu? a) OC Plaza, b) KD Peklo, c) DEPO 2015.

Ze správných odpovědí bude oceněno pět výherců, kteří dostanou po dvou vstupenkách. Odpovědi zasílejte na adresu: aneta.nachtmanova@denik.cz, napište také jméno, příjmení, adresu a telefon.