Její bývalá zaměstnankyně Ida Kaiserová je totiž přesvědčena, že jí univerzita dala nezákonně výpověď ze zaměstnání.

Výpověď je prý nezákonná

„Výpověď, kterou dostala má klientka, je podle našeho názoru neplatná. Výpověď byla dána z organizačních důvodů. Pokud ale univerzita plánuje počty svých odborných pracovníků, neměla by propouštět zaměstnance se smlouvou na dobu určitou,“ uvedl včera před soudem právní zástupce Kaiserové.

Soudkyně navrhla nový pokus

Samosoudkyně Jiřina Novotná včera vyzvala obě přítomné strany, aby se ještě pokusily dohodnout mimosoudně. „Pokud bude výpověď uznána jako neplatná, nepomůže to podle mého názoru ani jedné straně. Je to dost nešťastná situace. Sama bych nechtěla pracovat tam, kde vím, že mne nechtějí,“ podotkla Novotná.

Chtějí výpověď dohodou

Právní zástupce Kaiserové včera nastínil jiné řešení. „Navrhujeme, aby univerzita výpověď z organizačních důvodů zrušila a sepsala výpověď z pracovního poměru dohodou,“ uvedl. Na tento návrh ale nemohl přítomný zástupce univerzity Jan Podola reagovat okamžitě. „Musím se o tomto řešení dohodnout s vedením univerzity,“ odpověděl a tak samosoudkyně jednání přerušila.

Ještě se zkusí domluvit

Po krátké přestávce přišly obě strany s tím, že se ještě přece jen pokusí o vzájemnou dohodu. Ta by ale měla být podle Podoly spravedlivá pro obě zúčastněné strany.

„Výsledky vaší mimosoudní dohody doručte soudu do konce srpna. Dnešní jednání tedy odročuji na 19. září,“ zakončila samosoudkyně.