Pro první skupinu se teď otvírá příležitost vidět v akci opravdové mistry. Už příští sobotu 6. října se v Soběsukách na jižním Plzeňsku totiž sejde tucet finalistů při mistrovství republiky v míchání tataráku. Zájemci si ale musí pospíšit, kapacita je pochopitelně omezená. „Bude vydána asi stovka vstupenek," vysvětluje Jana Siliovská z místní restaurace Angusfarm.

V jedné z nejlépe hodnocených restaurací v republice (podle prestižního Grand Restaurant Maurerova výběru) celá akce začne ve tři hodiny odpoledne. A odstartuje novinkou – soutěží dětí v míchání tataráku.

Potom se už naplno rozjede finálová podívaná. Nejlepších 12 soutěžících z regionálních kol si to rozdá o titul ´tatarákového´ mistra České republiky. „Novinkou jsou volné ingredience," připomíná Silovská. Odborná porota pak vyhlásí toho nejlepšího.

Zájemci zaplatí za vstup 1500 korun – za to je ale čekají královské hody. Ochutnají nejchutnější tatarák z finále a pak si mohou vybrat něco z nabídky šéfkuchaře restaurace Jaroslava Černého a jeho týmu. Bohatý raut nabídne unikátní paštiky, pečenou nohu, žebra na černém pivě, ragú a pochopitelně i tataráky,tentokrát netradiční: jehněčí, lososový, lilkový,…Moderovat bude Petr Jančařík.

Organizátoři vypraví pro zájemce se vstupenkami také autobus, který vyrazí v sobotu 6. října z Plzně od Rychtářky v půl třetí odpoledne. Informace o soutěži, lístcích a dopravě je možné získat na telefonním čísle 608979840 nebo mailu j.silovska@angusfarm.cz.

Angus Tatar Beef 2012 - Soběsuky

Mistrovství ČR v míchání tataráku – finále (12 soutěžících)
6.10. od 15 hodin restaurace
Angusfarm Soběsuky
Pro zájemce vstupné 1500 Kč
Restaurace po finále získává na celý rok právo míchat tatarák podle vítězného receptu