Nyní je v Austrálii, kam se přemístil z Malajsie. V australském Sydney Šnek sbírá další zážitky a zkušenosti. Dokonce si tam našel práci.

Ale popořadě. Do nejrozlehlejšího a nejlidnatějšího města tohoto světadílu Šnek dorazil loňského 30. července, aby zde započal další etapu svého putování. Po čtrnácti měsících si dal plzeňskou dvanáctku a na svém facebookovém blogu vyzval lidi, kteří v Sydney žijí a chtěli se s ním potkat, aby se mu ozvali. „Mám v plánu si pár dní odpočinout," psal tehdy na blog.

Už několik dní na to začal ve městě roznášet letáky, byl také pozvaný do místního rádia SBS, které každý čtvrtek v 17 hodin tamějšího času vysílá jednu hodinu v českém jazyce. V éteru se rozhovořil o své cestě kolem světa. „Bylo mi ctí být hlavní hvězdou tohoto vysílání," řekl Šnek.

V říjnu začal v Sydney chodit do školy, a to nejen proto, aby se zlepšil v angličtině, ale též aby mohl v Austrálii nějaký čas pobýt, neboť vízum je podmíněno studiem.

„Sotva jsem tam prvně přišel, tak jsem místo pomalého rozkoukání dostal hned test. Ten nezjistil nic nezjistitelného a neobjevil nic neobjeveného. Byl jsem zařazen do třídy ostřílených věčných začátečníků a učím se rovnou od šesté lekce," popsal Šnek.

Na Vánoce si ale cestovatel začal zoufat, trápil jej nedostatek peněz a hlavou se mu honily i takové myšlenky, že by jeho putování mohlo skončit. A to vlastně pořád pokračuje. „Myslel jsem si, že se na chvíli usadím a přivydělám si na další cestu, že to bude jednodušší. Ale není to pravda. Teď sotva vydělávám na školu. Co bude dál, vůbec nevím. V této chvíli bohužel nemám na cestu dál ani na cestu domů," svěřil se Šnek. Každý den teď chodí na tři hodiny do školy, poté přejede půlku Sydney vlakem na místo, kde pracuje.

„Uklízím šestipatrovou budovu plnou kanceláří a firem. Dalo by se říct, že jsem se stal specialista na záchody na každém patře," usmívá se Šnek. Jak je vidět, humor jej stále neopouští. Cestovatel o víkendu ještě roznáší letáky a právě v těchto dnech si domlouvá další brigádu jako natěrač.